یکی از مراحل مهم در ثبت شرکت ، انتخاب نام مناسب برای آن است. نامی که شما انتخاب می­‌کنید نشان‌­دهنده حوزه فعالیت شرکت‌­تان خواهد بود، بنابراین باید با مشورت و دانش قبلی اقدام کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

پس این مرحله را دست کم نگیرید تا مجبور نباشید بعد از مدتی به فکر تعویض آن بیفتید!! اما چگونه؟ آیا قوانین خاصی وجود دارد؟ با ما همراه باشید تا به این سوال پاسخ دهیم.

قوانین انتخاب نام برای ثبت شرکت

  1. متشکل از سه سیلاب باشد با ریشه فارسی که مستند آن در فرهنگستان فارسی وجود داشته باشد،
  2. لاتین نباشد (انگلیسی)،
  3. منطبق با شئونات جمهوری اسلامی باشد،
  4. اگر عدد در نام شرکت است، به صورت حروف آورده شود،
  5. از عناوینی مثل: ایثارگران و شاهد و امثال هم که انحصاراَ تحت نظارت سازمان محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران است، استفاده نشود،
  6. از عنوان­‌های شعرا، دانشمندان و کاشفان در عصر حاضر استفاده نشود،
  7. حرف اول بعضی از کلمات مثل: کِی اِف سی و …استفاده نشود،
  8. اسم خاص باشد، منظور از اسم خاص، کلمه‌­ای است که برای نامیدن هر چیز مثل شخص، حیوان، شیء یا مفهومی بکار می‌­رود و حتی می­‌تواند مستقیماَ نهاد یک جمله باشد.
  9. نام انتخاب شده برای ثبت شرکت، متناسب با فعالیت شرکت باشد،
  10. موارد مشخصی وجود دارد که نباید جزء اسامی اضافه شده به عناوین برای ثبت شرکت باشد،

11. قید نام شرکا برای ثبت شرکت ممنوع است.

نکات مهم انتخاب مناسب برای ثبت شرکت

نکته اول – اگر از ریشه فارسی کلمات مطلع نیستید، می‌­توانید به فرهنگستان فارسی مراجعه کنید و معادل مناسبی که برای برخی کلمات به کار برده است را بیابید. برای مثال، آذرخش با معادل فارسی درخشش، آروند با معادل فارسی با شکوه و همین طور بجای تکنولوژی واژه فنآوری در نظر گرفته است.

نکته دوم – اسم عام منظور کلمه‌­ای است که در مورد تمام موجودات زنده، اشیا و مفاهیمی که از یک نوع باشند دلالت دارد و بین همه آنها مشترک است، مثل خیابان، بچه، ستم.

نکته سوم – در انتخاب نام مناسب برای ثبت شرکت، نباید نام شرکاء آورده شود، زیرا ضمانت یا اعتبار و شخصیت شریک چندان مهم نیست، از آن جهت که مسئولیتی ندارند.

نکته چهارم – در مقابل قید کردن سهامی ضروری است، زیرا باید محدود بودن مسئولیت شرکاء به سهام آنها برای معامله کنندگان و اشخاص ثالث مشخص باشد.

نکته پنجم – اگر برای ثبت شرکت تعاونی عام یا خاص اقدام کرده‌­اید، حتماً کلمات عام یا خاص باید باشند تا مراجعه کنندگان در هنگام مراجعه به مشکلی برخورد نکنند.

نکته ششم – اسامی خاص بر چهار نوع هستند!

  1. اسم انسان‌ها مثل محبوبه، پدارم و …،
  2. اسم حیوانات مثل گربه، تمساح و …،
  3. اسم مکان‌های دیدنی یا جغرافیایی مثل آفریقا،
  4. اسم خاص متعلق به تنها یک چیز مثل رشته کوه دنا.

در ضمن،هر چند استفاده از اسامی شهرها،رنگ­ها و اعداد در اسم شرکت مانعی ندارد، اما این کلمات جزء اسم شرکت شمرده نمی،شوند و اسم شرکت باید غیر از این کلمات شامل سه کلمه باشد.
نکته هفتم – اسامی خاص، قابل جمع بستن نیستند.

سخن آخر

همانطور که تا به اینجا متوجه شده‌­اید، انتخاب نام برای ثبت شرکت جزء مقدمات کار و یکی از مهم‌ترین مراحل تاسیس شرکت است.

بنابراین نباید آن را شوخی گرفت، بلکه با دقت و صرف انرژی باید دقت کرد، نه اینکه بدون در نظر گرفتن همه جوانب و از روی عجله دست به انتخاب بزنید.

فراموش نکنید که اسم شرکت نشاندهنده هویت شرکت و فعالیت شماست و مسئولیت هر گونه کوتاهی در انتخاب آن بر عهده خودتان است.

پس طبیعی است که قوانین انتخاب اسم برای ثبت شرکت کمی سختگیرانه باشد تا شما با شناختن صحیح قواعد انتخاب نام برای ثبت شرکت، نامی مناسب انتخاب کنید که برازنده شرکت باشد.