با توجه به پیشرفت علم و فناوری در دهه های گذشته راه های فعالیت های اقتصادی و کسب درآمد نیز دچار تغییر و تحولاتی شده است. خصوصا بعد از ورود اینترنت به جامعه و زندگی مردم این تحول بیش از بیش محسوس و آشکار شد. استفاده از اینترنت جزئی لاینفک از اقتصاد و به نوعی تمامی موارد شده است. امروزه استفاده از اینترنت در زمینه علوم آموزشی، بهداشتی، کشاورزی و خدمات بسیار فعالانه احساس می شود. یکی از فعالیت های اقتصادی در این زمینه که از گذشته نه چندان دور وارد رقابت اقتصادی گردیده شرکت های استارت اپ هستند. در ادامه این مقاله از فردا ثبت در ارتباط با ثبت شرکت ها می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که شرکت استارت اپ را چگونه ثبت کنیم؟

تعریف شرکت استارت اپ

تنها یک یا نهایتا دو دهه است که از مفهوم واژه استارت اپ می گذرد و شاهد استفاده پرتکرار از این واژه در مشاغل گوناگون هستیم. متاسفانه به دلیل جذابیت یا رقابت های ناسالم نیز این گزینه زیاد استفاده می شود. استفاده از این عنوان هیچ اعتباری به کسب و کارها نمی دهد. اگر موفقیتی بوجود بیاید در سایه تلاش خود افراد گروه می باشد. در تعریف شرکت استارت اپ می توان این را گفت به پروژه هایی گفته می شود که در جریان آن یک فکر و ایده خام با کمک تلاش و کوشش یک گروه به تولید یک محصول انجامیده و زمینه برای فروش آن نیز مهیا می شود. پس لازم است بار دیگر این نکته را تکرارکنیم که ایده های موفق استارت اپی در کل جهان لزوما کار پیچیده علمی نبوده و حاصل تولید یک محصول و موفقیت نسبت به دیگران در فروش محصول بوده است.

از موفق ترین شرکت های استارت اپ در دنیای کنونی می توان به شرکت اپل اشاره کرد که توسط شخصی بنام استیو جابز راه اندازی شد. اکثرا با نحوه راه اندازی و سختی های کار استیو جابز آشنایی دارید. از دیگر استارت اپ های موفق می توان به نام گوگل اشاره کرد. امروزه موتور جستجوگر گوگل به عنوان قویترین و پیچیده ترین موتور جستجوگر شناخته می شود.

علت جذابیت راه اندازی شرکت استارتاپ

اگر بخواهیم استار تاپ را به عنوان شروع یک کسب و کار جدید در نظر بگیریم. جنبه روانی موضوع از این مسئله نشات می گیرد که همه انسانها به دنبال دیده شدن هستند. هنگامی که یک فرد اقدام به تولید محصولی جدید در سطح جامعه می کند خیلی از افراد این محصول را به عنوان انتخاب اول خود برمی گزینند. با این توضیحات مفاهیمی مانند: تازه بودن، دیده شدن، جنبه های روانی، منحصربه فرد بودن و امتیازاتی که بعضی از دولتها برای استار تاپ ها قائلند و تمایل رسیدن به موفقیت از اصلی ترین دلائلی هستند که اکثرافراد از راه اندازی شرکت استارت اپ ها انتظار دارند.

راه اندازی شرکت استارتاپ

چگونه یک شرکت استارت اپ ثبت کنیم؟

اکنون که با شرکت های استارت اپ و نحوه فعالیت آن اشنا شدیم در ادامه به چگونگی ثبت شرکت های استارت اپ خواهیم پرداخت. برای ثبت شرکت های استارت اپی از دو روش می توان اقدام کرد: اول ثبت برند به صورت مسئولیت محدود و دوم ثبت شرکت سهامی خاص که هر کدام شرایط خاص خود را دارد.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت استارت اپ در قالب سهامی خاص

  • متقاضی بایستی دو سری از اظهارنامه شرکت را تهیه و ارائه کند.
  • دو سری کپی از اساسنامه نیز مورد نیاز است.
  • از مدارک هویتی کلیه اعضای شرکت بایستی کپی تهیه و برابر با اصل گردد.
  • در صورتی که اموال و مایملک جزو سرمایه‌های شرکت محسوب می شوند باید اصل سند مالکیت ارائه شود.
  • از صورت جلسه هئیت موسسین باید دو سری کپی و ارائه شود.
  • در صورتی که اداره ثبت شرکتها تشخیص دهد که بایستی برای کار مجوزی دریافت گردد باید نسبت به آن اقدام شود.
  • در صورتی که شرکت دارای اموال منقول و غیر منقول می باشد بایستی نامه کارشناس رسمی دادگستری ارائه شود.
  • از صورت جلسه هیئت مدیره که توسط مدیران منتخب امضا شده باید دو سری کپی تهیه شود.
  • ارایه فیش بانکی که حساب شرکت محسوب می شود مبنی بر اینکه 35 درصد سرمایه شرکت پرداخت شده است.

مدارک لازم برای ثبت شرکت استارت اپ در قالب شرکت مسئولیت محدود

این مدارک عبارتند  از:

  • متقاضی باید مدارک هویتی تمام اعضای شرکت را کپی برابر با اصل کرده و ارائه دهد.
  • دو نسخه کپی از تقاضا نامه ثبت شرکت.
  • تهیه اساسنامه شرکت
  • متقاضی بایستی دو نسخه کپی از شراکت نامه رسمی تهیه و ارائه دهد.
  • در صورتی که به مجوز دیگری نیاز دارد بایستی از مراجع ذی صلاح تهیه کرده و ارائه دهد.
  • از صورت جلسه هیئت مدیره به همراه مجمع عمومی مؤسسین در دو نسخه کپی شده و ارائه گردد

نکته پایانی این که در صورتی که تصمیم به اشتغال از طریق استارت اپ دارید حتما قبل از شروع کار تحقیقات جامعی در این مورد انجام دهید. با کارشناسان امر مشورت کنید و حتما تمام اقدامات قانونی باشد.