(هدف ثبت شکرذهدف ثبت شرکت و انواع آن به دو صورت تجاری و مدنی است که شرکت­‌های تجاری به هفت دسته، تقسیم بندی می­‌شوند و حوزه فعالیت هر کدام متفاوت است.

شرکت سهامی (سهامی خاص و عام)، با مسئولیت محدود، تضامنی، مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف از جمله شرکت­‌های تجاری هستند.

هر کدام از شرکت­‌ها حوزه فعالیت مختص خود را دارند که قرار است در این مقاله بیشتر با انواع آنها آشنا شویم و با آگاهی بیشتری برای ثبت شرکت اقدام کنیم.

ثبت انواع شرکت

– ثبت شرکت سهامی

هدف ثبت شرکتی که سرمایه اولیه آن به سهم‌­های مختلف تقسیم ­بندی شده است. در این شرکت مسئولیت مدیران، محدود به مبلغی است که برای خرید سهام پرداخت کرده‌­اند.

شرکت سهامی نوعی شرکت بازرگانی است مگر در مواردی که حوزه فعالیت آن امور بازرگانی نباشد. تعداد شرکا در این شرکت باید بیش از سه نفر باشد. شرکت سهامی خود به 2 نوع تقسیم می‌­شود:

∗ سهامی عام

وقتی قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می‌­شود، سهامی عام می­‌گویند. در واقع حداقل 51 درصد سهام آن از طریق بورس به مردم عادی واگذار شده است. این شرکت‌­ها تنها شرکت‌هایی هستند که در بورس پذیرفته می‌شوند.

∗ سهامی خاص

وقتی تمام سرمایه شرکت به هنگام تاسیس، فقط توسط موسسین تامین گردیده شود، سهامی خاص می­‌گویند.

– شرکت با مسئولیت محدود

این شرکت بین دو یا چند نفر برای انجام امور تجاری تشکیل می­‌شود. نکته اینجا است که شرکا بدون اینکه صحبت از سهام باشد؛ فقط به میزان سرمایه‌ خود متعهد به شرکت هستند.

– شرکت تضامنی

ثبت شرکت تضامنی با نام مخصوص برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی خواهد بود. در صورتی که سرمایه شرکت برای پرداخت قرض و بدهی کافی نباشد، شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت هستند. در ضمن هر قراری که بین شرکا برخلاف بالا، ذکر شود در مقابل اشخاص ثالث، کان لم یکن خواهد بود.

– شرکت مختلط غیر سهامی

وقتی یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام، برای انجام امور تجاری اقدام به ثبت شرکت می­‌کنند، شرکت مختلط غیر سهامی نام خواهد داشت.

شریک ضامن، برعکس شریک با مسئولیت محدود، مسئول کلیه‌ بدهی‌­هایی است که ممکن است علاوه بر سرمایه شرکت پیدا شود.

– شرکت مختلط سهامی

ثبت شرکت به گونه‌­ای که با نام مخصوص بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل شود را شرکت مختلط سهامی گویند.

سرمایه شرکا در چنین شرکتی، به صورت سهام‌­های مساوی درآمده و مسئولیت آنها تا طبق میزان سرمایه‌­ای است که دارند.

– شرکت نسبی

شرکتی که برای انجام امور تجاری، با نام معینی بین دو یا چند نفر تشکیل شود و مسئولیت شرکا به نسبت سرمایه‌ای است که در شرکت گذاشته‌­اند، باشد را نسبی گویند.

چنان چه سرمایه شرکت نسبی برای پرداخت قروض کافی نباشد، شرکا به نسبت سرمایه‌­ای که گذاشته‌­اند، مسئول هستند. این قانون تا زمانی که شرکت منحل نشده است، برقرار می‌­باشد، مگر منحل شود که پس از انحلال نیز طلبکاران می­‌توانند با رعایت موارد فوق به شرکا مراجعه کنند.

– ثبت شرکت تعاونی

ثبت شرکت تعاونی ، شرکتی است که تمام یا حداقل 51% سرمایه‌ آن به وسیله‌ی اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرار گیرد.

علاوه بر آن وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی، بانک‌ها،‌ شهرداری‌ها، شوراهای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و … از راه­‌های مشروع (وام بدون بهره یا مشارکت، مضاربه، مزارعه، ‌مساقات و …) برای تأمین یا افزایش سرمایه‌ شرکت‌ کمک نمایند؛ بدون آن که نیازی به عضویت باشد.

نقاط اشتراک و تفاوت انواع شرکت­

هر کدام از شرکت‌­ها شاید مراحل و یا مدارک مشابهی برای ثبت شرکت احتیاج داشته باشند، اما در عمل و حوزۀ وظایفی که دارند تفاوت­‌هایی وجود دارد که ادامه نام می‌بریم:

  1. نحوه تصمیم گیری در شرکت­‌ها
  2. تحدید اختیارات مدیران در شرکت­‌ها،
  3. رکن اداره کننده شرکت­‌ها،
  4. رکن اداره کننده شرکت­‌ها

نقاط اشتراک:

  1. سرمایه،
  2. شریک یا شرکا
  3. عقد قرارداد بین شرکا

تصمیم‌­گیری درست برای ثبت شرکت با فردا ثبت

همانطور که مطالعه کردید، هدف ثبت شرکت تنها به یک نوع ختم نمی‌­شود و انواع مختلفی دارد که عدم اطلاع از آنها می‌­تواند نسیر کاری شما را عوض کند. بنابراین توصیه می‌کنیم با متخصصان و مشاوران در این زمینه صحبت کنید تا متناسب با شرایط و حیطه فعالیت برای ثبت شرکت اقدام کنید.